Dit is dé modekleur van 2023

Het is eindelijk weer zo ver: de modekleur van 2023 is eindelijk bekend! En oh, wij zijn alvast énorme fan van deze kleur. Sterker nog, het is één van Jana haar favoriete kleuren. Dus 2023, we are 100% ready for you! 

Volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone zal Viva Magenta, een prachtige rode tint, in 2023 een volledig jaar de bovenhand nemen in alle aankomende modetrends. Weet je nog dat we vorig jaar in de winter spraken over Very Peri, de paarse modekleur die 2022 ging overnemen?

Dat paars achteraf gezien dé kleur van het voorbije jaar geweest is? Daar is geen twijfel over mogelijk. We begonnen de lente met lila en eindigden het jaar met een prachtig doordrongen paarse kleur als hoofdrolspeler in onze garderobe. 

Sinds 24 jaar roept Pantone, na diep onderzoek en een uitgebreide analyse van wat er speelt in de wereld, elk jaar de kleur van het jaar uit. Vaak wordt deze kleur dan de rode draad in modetrends, maar ook in interieurzaken en bij kappers. Af en toe worden er wel eens twee kleuren uitgekozen, maar dat is al sinds twee jaar niet meer gebeurd en is dus een uitzonderlijk geval.

Wat is Viva Magenta, de modekleur van 2023?

Volgens Pantone staat Viva Magenta voor kracht en pit. Het is een in de natuur gewortelde tint die afstamt van de rode familie en een signaal van kracht uitdrukt. De modekleur van 2023 is dapper en onbevreesd, en een pulserende kleur waarvan de uitbundigheid een vreugdevol en optimistisch gevoel bevordert én een volledig nieuw verhaal schrijft. 

De modekleur van 2023, is dan ook krachtig en versterkend. Het is een nieuw geanimeerd rood dat zwelgt in pure vreugde, dat aanzet tot experimenteren en zelfexpressie zonder terughoudendheid. Een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een uitgesproken statement. PANTONE 18-1750, Viva Magenta verwelkomt iedereen en iedereen met dezelfde levenslust en rebelse geest. Het is een kleur die brutaal is en toch vol humor zit.

Je krijgt toch al gewoon méga veel zin om je garderobe direct te vullen met een kleur als deze? 

"In dit tijdperk van technologie zoeken wij inspiratie in de natuur en in wat echt is. PANTONE 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie, en is geïnspireerd op het rood van cochenille, een van de meest kostbare kleurstoffen die behoort tot de natuurlijke kleurstoffenfamilie en tevens een van de sterkste en helderste die de wereld heeft gekend. Geworteld in het primordiale, brengt PANTONE 18-1750 Viva Magenta ons weer in contact met de oorspronkelijke materie. PANTONE 18-1750 Viva Magenta, dat de krachten van de natuur oproept, stimuleert onze geest en helpt ons onze innerlijke kracht op te bouwen."

Deze modekleuren gingen de modekleur van 2023 voor:

De voorgangers van de voorbije vijf jaren waren ook niet mals. Wijzelf vinden het zo fijn om te zien dat er elk jaar een totaal andere kleur de overhand neemt. Zo lijkt geen elk jaar, en dus geen elke hoofdkleur uit de collectie op elkaar!

  • 2022: Very Peri, een paarse tint
  • 2021: Ultimate Grey, een grijstint en Illuminating, een gele tint
  • 2020: Classic blue, een blauwtint
  • 2019: Living Coral, een koraaltint
  • 2018: Ultra Violet, de voorganger van Very Peri en dus ook een paarse tint

Modekleur van 2023, wij zijn klaar voor jou!

Wij kunnen alvast niet meer wachten om deze kleur te verwelkomen in onze rekken. Het is nog eventjes afwachten, want eerst komt de oh zo fijne feestperiode er nog aan. Hou zeker onze Instagrampagina in de gaten, want in de periode van februari-maart verwachten we de eerste levering van de nieuwe lentecollectie. Je kan het al wel raden, hier zullen zeker en vast al enkele items te vinden zijn, van deze nieuwe, fantastisch mooie modekleur van 2023. 

Ben je nog snel op zoek naar een outfit voor de feestdagen, of kleed je je nog graag warm aan tijdens deze koud winterdagen? Ontdek dan onze nieuwste herfst- en wintercollectie 2022 nu online, of maak een afspraak in onze winkel in Olen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meteen 10 euro korting op je volgende bestelling. We sturen je maandelijks een nieuwsbrief met de nieuwste blogs, de leukste collectie en exclusieve eerste toegang tot promoties. 

Picture of Jana

Jana

Inhoudstabel