Algemene voorwaarden

Op deze pagina staan de algemene voorwaarden vermeld. Deze algemene voorwaarden zijn bedoeld om beide partijen te beschermen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot een van deze bepalingen, gelieve ons te contacteren via het contactformulier.

Algemeen

Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die tot stand gekomen is, tussen u en La Vie en Yo. Door een bestelling te plaatsen en tijdens het afrekening proces, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden van La Vie en Yo.

Identiteit van de verkoper

Yo Vannuffelen & Jana Seyen
La Vie en Yo
Kijnigestraat 31
2250 Olen, België

LET OP: Dit is enkel een retouradres en bezoekadres op afspraak.

E-mailadres: info@lavieenyo.be
BTW nummer: BE 0722 733 439
IBAN: BE64 0018 5951 4652

Prijzen

Alle opgegeven prijzen van onze artikelen zijn in Euro, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten.

Bestellingen

Het bestellen van onze artikelen kent enkele stappen in het afrekenproces, zoals het opgegeven van verzendingsmethode, betalingswijze en aflever- en factuuradres. Daarnaast sturen wij voor alle bestellingen met regelmaat statusupdates waaronder bestelbevestigingen, dat het pakket klaar voor verzending en een laatste wanneer het is verzonden. 

Betalingen

Na een bestelling ontvangt u een bevestiging met daarin een overzicht van de bestelde artikelen en het totaalbedrag. Wij maken gebruik van onze betaalservices Mollie en u wordt tijdens het afrekenen omgeleid naar een beveiligde omgeving. Een goedgekeurde betaling wordt dan op dezelfde of eerst volgende werkdag door ons verwerkt.

Verzendingen

Verzendingen worden verstuurd met Bpost via Sendcloud.

Wij verzenden onze artikelen met uiterste zorg. Wij zijn wettelijk verantwoordelijk tot aan de bezorging en zullen eventuele schade of gebreken van artikelen moeten vervangen zolang de voorraad strekt. Mocht het artikel niet meer voorradig of leverbaar zijn zullen wij tot terugbetaling van het aankoop bedrag overgaan.

Voor onze pakketten is de verzendwijze standaard. In de meeste gevallen wordt uw pakket binnen 24 uur op de plaats van bestemming (nadat deze verzending is aangemeld) afgeleverd.

Wanneer u niet thuis bent en het pakket niet bij u kan worden afgeleverd, zal het standaard een tweede keer worden aangeboden. Dag en tijdstip is afhankelijk van de 1e bezorging. Bij niet thuis bij een tweede keer zal er een bericht worden achtergelaten, daarop staat bij welke servicepunt u zelf de zending kan ophalen.

Annuleringen

Wij streven ernaar om uw bestellingen binnen 1 tot 3 werkdagen te versturen. Iedere bestelling kan geannuleerd worden tot de melding van verzending via mail, daarna is de bestelling bindend. Annuleren kan via het contactformulier of telefonisch. Als uw bestelling geleverd is, geldt het herroepingsrecht. Dit is minimaal 14 dagen plus eventuele feestdagen ingaande een dag na bezorging.

Leveringen

Na ontvangst van uw betaling streven wij ernaar de bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen te versturen. Voorraad en beschikbaarheid wordt op onze site per artikel getoond. Mocht er toch onverhoopt een artikel, om welke reden dan ook, niet meer voorradig zijn of een langere levertijd hebben, zal dit per e-mail aan u medegedeeld worden, en zult u een terugbetaling ontvangen. Meer informatie over leveringen vindt u hier.

Garanties

Voor de garantie van onze artikelen gelden dezelfde termijnen zoals de fabrieksgarantie die La Vie en Yo met de leveranciers zijn overeengekomen en kunnen per artikel verschillen.

Ruilen & retourneren

Wanneer de koper een product wil retourneren dient dit van tevoren via het contactformulier te worden aangekondigd. Gelieve hier de eventuele reden (niet verplicht) van retourzending en het ordernummer in te vermelden. De bestelling dient dan binnen 14 werkdagen na de ontvangstdatum, retour worden verzonden. Het orderbedrag zal na ontvangst van de artikelen op uw rekening worden teruggestort. De retourkosten zijn voor de klant. Meer info over retourneren vindt u hier.

Retourkosten

Voor het retour sturen van garantie en/of zichttermijn artikelen betaalt de klant de verzendkosten. Het is ook een mogelijkheid om de verzending terug te brengen naar het magazijn in Olen, hiervoor neemt u contact op via het contactformulier of telefonisch. Een verzending dient geregistreerd te zijn, bij onvoldoende gefrankeerde of ongeregistreerde zendingen neemt La Vie en Yo geen verantwoordelijkheid. Er kunnen door de koper derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Veiligheid

U heeft de mogelijkheid om een account aan te maken of een bestelling te plaatsen zonder uw persoonlijke gegevens bij ons achter te laten. Wanneer u een account aanmaakt dan heeft u de mogelijkheid om een bestelling(en) online te raadplegen en opnieuw af te drukken. Ook kunt u die status van de openstaande levering hier terug vinden.

La Vie en Yo zal de persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en niet beschikbaar stellen aan derden. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het uitvoeren van de bestelling. Daarnaast worden alle persoonsgegevens, zoals verzendadres met behulp van encryptie vastgelegd. Alle gevoelige informatie gaat eerst langs een HTTPS-protocol (te zien aan het hangslot bovenaan de browser). La Vie en Yo neemt veiligheid serieus, we doen er alles aan om dit 100% te dekken en houden dit continue in de gaten. Er wordt regelmatig onderhoud uitgevoerd en er worden allerlei maatregelen ingeschakeld zoals logging/firewall etc. , en kan door het gebruik van deze derde partijen niet volledig aansprakelijk worden gesteld.

Wijzigingsrechten

La Vie en Yo heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen of aan te vullen. Prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen, druk- of schrijffouten.

Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website van mag gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van La Vie en Yo. Bij vragen of onduidelijkheden kan u contact opnemen via info@lavieenyo.be of via het contactformulier.

Deze algemene voorwaarden zijn opgesteld op 03 april 2019.