Dit is dé modekleur van 2022

Het is eindelijk zo ver: dé modekleur van 2022 is bekend! Volgens het Amerikaanse kleureninstituut Pantone zal Very Peri, een paarse tint, in 2022 een volledig jaar de bovenhand nemen in al onze modetrends.

Sinds 23 jaar roept Pantone jaarlijks een kleur van het jaar uit. Doorgaans is deze kleur de rode draad in de mode, bij interieurs en zelfs bij kapperszaken. Deze kleur wordt gekozen na een diep onderzoek en uitgebreide analyse van wat er allemaal omgaat in de wereld. Uitzonderlijk kiezen ze wel eens twee kleuren uit, dat gebeurde bijvoorbeeld vorig jaar, maar dat is uitzonderlijk.

Volgens Pantone staat de kleur voor ‘een zorgeloos zelfvertrouwen en gedurfde nieuwsgierigheid die de creatieve geest animeert’. De kleur moet consumenten helpen om een ‘veranderd landschap aan mogelijkheden te omarmen en de ogen te open voor een nieuwe visie terwijl men hun leven herschrijft’.  Een prachtige boodschap toch?

“Terwijl we in een wereld van ongeziene verandering leven, brengt de selectie van Very Peri een nieuw perspectief van de vertrouwde en geliefde blauw-familie, met alle kwaliteiten van blauw, maar door de violet rode ondertoon laat Very peri een vrolijke houding en dynamische aanwezigheid zien die moedige creativiteit en fantastierijke expressie aanmoedigen,”

De kleur paars is al eerder uitgeroepen tot kleur van het jaar, maar altijd in een net andere tint.

  • Ultra Violet (2018), een blauwpaarse tint die staat voor ‘originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken’
  • Radiant Orchid (2014) was een ‘betoverende harmonie van fuchsia, paarse en roze ondertonen’.
  • Blue Iris (2008). “Door de stabiele en kalmerende aspecten van blauw te combineren met de mystieke en spirituele kwaliteiten van paars, vervult ‘Blue Iris’ de behoefte aan geruststelling in een complexe wereld, terwijl het een vleugje mysterie en opwinding toevoegt.”

Na de lila-hype van voorbije zomer, zat deze er wel ergens aan te komen. De lila stukken vlogen in onze winkel de deuren uit. De opmerking “Ik sta niet met paars” is ontelbare keren omgetoverd naar “Ik wist niet dat ik zo mooi was met lila”. Wij zijn alleszins blij dat we deze paarse trend mogen verderzetten in 2022! 

Het is misschien niet de gemakkelijkste kleur om te dragen, maar hey, we zijn altijd in voor een stijluitdaging! 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!
PS: Na het inschrijven ontvang je van ons een kortingsbon van € 10. Inschrijven is de boodschap!

Picture of Jana

Jana

Inhoudstabel