6x Netflix series voor elke fashionista

Week acht van de lockdown zit er al bijna op. Zolang het zonnetje schijnt vliegen de dagen voorbij, maar wat doe je op een dag zoals vandaag? Wanneer de zon er eventjes geen zin in heeft? Wij maakten voor jou een gevarieerd lijstje met verschillende programma’s! Heb je je ooit afgevraagd wat er nodig is om een celebrity stylist te zijn? Wil je meer weten over toonaangevende labels in de branche? Of je nu op zoek bent naar een documentaire of een easy-watch serie gevuld met jaloersmakende outfits, voor ieder wat wils in deze lijst met fashionfix programma’s!

Next In Fashion (2020)

Deze serie is nog maar net nieuw bij Netflix. Modefavorieten Alexa Chung en Tan France organiseren een ontwerpwedstrijd in tien afleveringen. Achttien professionele ontwerpers strijden voor de hoofdprijs van $ 250.000 en een debuutcollectie bij luxewinkelketen Net-a-Porter.

Styling Hollywood (2019)

Het lijkt misschien glitter en glamour, maar het is niet eenvoudig om in de mode te werken. Deze documentaire volgt Jason Bolden, de stylist van beroemdheden, terwijl hij door de ups en downs van het beruchte prijzenseizoen van Hollywood navigeert. En Adair Curtis, die zich in de realityserie richt op het leven van het paar in LA, terwijl Jason mensen als Taraji P. Henson, Sabrina Carpenter en Serena Williams loop te stijlen.

Fashion Chicks (2015)

Een introvert meisje verzint een alter ego en lanceert een succesvolle modeblog. Wanneer haar offline- en onlineleven door elkaar beginnen te lopen, wordt het ingewikkeld. Deze film is romantisch met grappige touch.

Girl Boss (2017)

Girlboss volgt het fictieve personage Sophia Marlowe terwijl ze haar eigen bedrijf bouwt en online vintage kleding verkoopt. Deze komedie volgt de reis van de down-and-out misfit terwijl ze geleidelijk een imperium van meerdere miljoenen dollars opbouwt, en een grote retro-mode-inspiratie – van vintage jassen tot strakke denim jumpsuits levert.

Gossip Girl (2007)

Thank us later. Maar deze ultra-glamoureuze kijk op het leven van tieners uit Upper East Side met veel geld en twee keer zoveel stijl brengt serieuze drama’s op je tv-scherm. Van Blair Waldorfs panty met juweeltonen tot Serena van der Woodsen’s boho-esthetiek, stap in de schandalige wereld van de haute-couture-dragende high society van New York.

Dries (2017)

Dries Van Noten is een van de meest unieke modeontwerpers in de branche en deze documentaire is een must als je je wilt verdiepen in zijn huiselijke leven en ontwerpproces. De film is gefilmd over een jaar en is gedetailleerd en fascinerend om te zien hoe vier van zijn kleurrijke collecties tot bloei komen. Als je een carrière in de modewereld plant, dan is deze voor jou.

Geen fan van Netflix?

Scrol je liever op TikTok of sociale media? Ontdek dan ons Youtube kanaal voor leuke video’s of onze Instagram videopagina!

Enjoy!
– xxx – Yo & Jana

Picture of Jana

Jana

Inhoudstabel