Zo kom jij van statische kleding af

Niets zo vervelend als de deur uit gaan, om dan te merken dat je nieuwe kleedje tegen je benen plakt. Iedereen heeft er wel eens last van, maar wat doe je daar nu aan? Bekijk hier een paar simpele tips om van elektriciteit in je kleding af te komen. Lees je liever? Ik heb de tips ook uitgeschreven onder de video.

Statische kleding is zo wat het vervelendste dat er bestaat! Gelukkig bestaan er enkele tips om statische kleding te ontladen. Ontdek de tips hier!

Metalen kleerhanger

Haal een metalen kapstok (dus eentje van ijzerdraad) door je kleding voordat je ze aantrekt. Het metaal ontlaadt de elektriciteit zodat het kledingstuk niet meer statisch is. Dit kan ook met een ander stuk metaal, maar een kapstok is het meest voor de hand liggende. Deze truc werkt vooral goed bij zijde en andere delicate stoffen.

Gebruik een veiligheidsspeld

Stop een veiligheidsspeld in de binnenkant van je kleding. Door het metaal wordt de opgehoopte elektriciteit in je kleding ontladen, zodat je geen schokken meer krijgt en kleding niet aan je huid blijft plakken. Hangt de veiligheidsspel vast in de naad van je kleding of ergens anders waar hij niet te zien is.

Haarlak

Haarlak is speciaal samengesteld om te voorkomen dat je haar statisch wordt, het kan dus ook helpen om statische kleding te voorkomen. Spray een dun laagje haarlak op de binnenkant van je kleding. Zorg wel dat je zeker 30 cm afstand neemt om te voorkomen dat de haarspray zichtbare resten achterlaat op je kleding. Doe dit direct voordat je je kleding aantrekt, zodat de haarspray niet van je kleding kan slijten.

Verzorg je huid

Het klinkt misschien raar, maar bodylotion is the key! Het gemakkelijkste middel tegen statische kleding: hydrateren. Lotion maakt je huid zacht en zorgt er zo voor dat je kleding niet blijft plakken.

Andere tips

Er zijn natuurlijk nog een hoop andere tips, maar ik ben zelf niet zo’n fan van middelen bij in de wasmachine te gooien. Blijkbaar helpt zuiveringszout, azijn of wasverzachter ook. Maar deze heb ik nog nooit geprobeerd. Een andere tip is om een propje aluminiumfolie bij in de wasmachine te gooien, maar ik ben bang dat het er niet levend uitkomt dus ik ga het toch maar niet proberen. Heb je nog tips? Laat het ons weten!

De tips nog eens op een rijtje:

  • Metalen kleerhanger
  • Gebruik een veiligheidsspeld
  • Haarlak
  • Verzorg je huid

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!
PS: Na het inschrijven ontvang je van ons een kortingsbon van € 10. Inschrijven is de boodschap!

Picture of Jana

Jana

Inhoudstabel