SOS pluizende trui. Door het koude weer van de afgelopen weken, grijp je ‘s ochtends snel je favoriete trui uit de kast. Je zoveelste favoriete trui.. want die is elke drie maanden aan vervanging toe, omdat hij altijd opwolt na het wassen. Je kent het wel, die verschrikkelijke pluisjes die ervoor zorgen dat je favoriete trui klaar is voor de vuilbak!

'Better safe than sorry'

Onder het motto ‘better safe than sorry’ geven we je graag enkele tips mee om je favoriete trui te beschermen tegen de verschrikkelijke pluisjes. Dus, voor eeuwig en altijd: hoe geraak je van die pluizende trui af? Wij zochten het voor je uit, zodat je je nieuwe lievelingsitems kan behoeden voor de pluizenlaag! Kan jij de vijf tips al uit volgende foto halen? We hebben er verschillende geprobeerd, en de beste vijf voor jullie genoteerd. Dat bespaart jou al weer een pak opzoekwerk.

Pluizende trui

Tip 1: Pluizendief

Ik zet deze tip op nummer 1, omdat ik dit toestel bijna even veel gebruik als een haardroger. Natuurlijk kan je een pluizende trui ook gewoon naar de stomerij brengen, maar dat is altijd een heel werk. De pluizendief was mijn aller grootste redding.  Het is geen dure aankoop, en het werkt gewoon echt. Wij kochten eentje van Philips. Met dit apparaatje kan je alle pluisjes bestrijden, zonder gaatjes in je trui te maken want er zit een beschermkapje aan, dat de kans op beschadiging voorkomt. Je ‘scheert’ letterlijk de pluisjes van de trui af, een ideale uitvinding voor de pluizende trui dus. 

Tip 2: Kledingroller

De welgekende kledingroller. De meeste mensen hebben het wel in huis, maar deze werkt ook tijdelijk. Het hoeft niet duur te zijn, je scoort deze bij de meeste handelaars al voor een prikje! Leg ‘m op een vlakke ondergrond en start met het rollen over je pluizende trui. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat je meer druk kan zetten, zo heeft de handeling meer effect!

Tip 3: Rolletje plakband

Snel een ready-to-go oplossing verzinnen? Een rolletje plakband to the rescue! Wikkel het rolletje rond je vingers met de klevende kant naar buiten en strijk ermee over de stof. Je zal zien dat de pluisjes lossen en aan de plakband blijven zitten. Misschien een beetje amateuristisch, maar het werkt!

Tip 4: Nagelschaartje

Wanneer de trui nog best nieuw is en nog maar enkele pluisjes bevat, hoef je niet meteen te panikeren. Maar als je toch geïrriteerd geraakt van de pluisjes, kan ze er ook afknippen met een nagelschaartje. Trek ze één voor één omhoog en knip ze er voorzichtig af. Dit kan natuurlijk ook met een gewone schaar, maar dan is de kans groter dat je je in je trui knipt! Voorzichtig zijn is dus de boodschap. Heb je veel pluisjes op je trui? Dan kan je beter een van de bovenstaande tips gebruiken, anders ben je wel een tijdje bezig. 

Tip 5: Scheermesje

Oke, deze klinkt raar. We weten het. Maar het werkt wel! Met een wegwerpmesje verwijder je snel en gemakkelijk pluisjes van je kleding. Zorg er wel voor dat je trui op een vlakke ondergrond en trek hem strak genoeg, zodat je er gemakkelijk met je mesje overheen kunt. Anders maak je misschien gaatjes. Vind je het toch wat risicovol om een scheermesje te gebruiken? Neem dan een botter scheermesje om de kans op gaten te verkleinen. 

Ik lijst de tips allemaal nog eens op: 

  • Pluizendief
  • Kledingroller
  • Rolletje plakband
  • Nagelschaartje
  • Scheermesje

Zo, dat waren onze vijf tips. Laat je ons weten als je er eentje uitgeprobeerd hebt? We zijn benieuwd wat jullie er van vinden! Voor nu: veel ‘ontpluis’plezier! 

– xxx – Yo & Jana

Meer tips & tricks? Check regelmatig de ‘Tips & Tricks’ categorie op onze blog!

Foto van Jana

Jana

Inhoudstabel